COMUNICAT

Després d’una etapa de deu anys, la junta d’Androminíac ha decidit no realitzar l’onzena edició, creiem que és el moment més adequat per realitzar una aturada i reflexionar sobre el futur d’Androminíac.

Durant els últims anys, l’esforç per fer cada edició ha estat més i més gran: burocràcia, falta de voluntaris, de diners, d’infraestructures de suport i sobretot: falta de noves generacions que tirin al davant.

Amb aquest comunicat volem agrair a tothom que ha fet possible aquests deu anys, sembla un tòpic però és cent per cent veritat: sense tots els voluntaris, patrocinadors i participants, Androminíac és un tou de papers, quatre caixes i dues rampes al fons d’un magatzem fosc.

Per acabar, ens agradaria explicar que el 2015, es va iniciar un programa de traspàs de direcció a un grup de joves però desafortunadament el grup no es va consolidar tornant-nos a trobar sols al davant d’un esdeveniment on les expectatives de públic i corredors són molt altes.

Les desenes de voluntaris que van fer possible la primera edició, actualment són pares o mares de família i tenen altres prioritats. Trobar voluntaris que es comprometin amb el desenvolupament de l’activitat és molt complicat.

Les desenes de patrocinadors que any rere any ens han donat suport, estan passant moments difícils lluitant contra la venda per internet i les grans superfícies. Com volem que ens ajudin si nosaltres no els ajudem a ells?

Els tràmits i burocràcia a tots nivells cada vegada són més complicats. Ens falta suport; per exemple disposem de material de cursa i no tenim cap lloc o dependència municipal on guardar-lo, havent-lo de tenir guardat en un garatge personal.

Amb aquestes circumstàncies, és complicat continuar, pero ens hem compromès a treballar el tancament junt amb l’ajuntament, de forma que si algun grup estés interessat en reemprendre l’activitat es pogués fer un traspàs en condicions.

Per acabar, volem comunicar que la junta actual està preparant un comiat amb totes les persones involucrades a la cursa, esperem que tingui lloc ben aviat i que el puguem compartir amb tots vosaltres.

Salut i bones baixades!

La junta d’Androminíac