QUÈ ÉS ANDROMINÍAC?

Androminíac és un activitat esportiva de descensos d’andròmines (“catxarros” o “trastos”) pel casc antic de Santa Coloma de Queralt.

Bàsicament, consisteix amb realitzar descensos d’andròmines per baixades del casc antic del poble. Aquestes baixades d’andròmines són realitzades únicament amb la inèrcia de la pròpia baixada o amb l’ajuda humana dels conductors de l’andròmina. Qualsevol altre tipus d’ajuda per impulsar-se queda totalment prohibida.

Les andròmines són “trastos” o “catxarros” que la gent és fabrica de forma manual per realitzar els descensos. Aquestes andròmines estan basades amb un senzill reglament, que pots trobar en aquesta mateix bloc, que vetlla per la seguretat dels participants i els espectadors. A grans trets, les andròmines ham d’estar realitzades amb un mínim de 3 rodes, una direcció i un sistema de frenada. I els participants de cada andròmina tindran l’obligació de portar un casc per la seva seguretat. Per a més informació et recomanem llegir el reglament de l’Androminíac.

L’organització us anima a participar i acceptarà de bon grat qualsevol tipus de col·laboració.